måndag 5 april 2010

VI FINNS PÅ RIKTIGT

Vi hade planerat att ha en rituell öppningsceremoni prick klockan tolv idag: tända skylten, låsa upp dörren, stå där som små tända ljus i våra skinande serveringskläder.

Istället pressade folkmassorna upp dörren tio i tolv, kastade sig över mackorna, fyllde upp serveringen. Det blev trångt, varmt, kärleksångande. Edis blev så chockad att han låste in sig på Vertigokontoret och vägrade komma ut. Evis blev så chockad att hon smet flera hundra meter bort och stod och tryckte i en port.

Underbar är ett löjligt fattigt adjektiv när det kommer till att beskriva Café Sodoms födelse. Kristi återuppståndelse var rena farsen i jämförelse. Det här är det verkliga det.

Det är omöjligt att säga hur många hundra människor som passerade genom våra lokaler idag. Det är omöjligt att mäta volymen av kärlek, beröm och extas. Vi kan inte nog tacka alla som gav oss blommor och pussar.

Faktum är att vår dagskassa slog det gamla rekordet från Café Edenborg med hästlängder, trots att vi inte hade någon fungerande kortläsare. Som en fågel Fenix har vi återuppstått vackrare än någonsin ur askan efter det gamla.

Det är svårt att fatta att det var så här kaosartat klockan halv elva igår kväll:


Roligast var när Daniel fick ha en kontorsstol i knät medan vi flyttade Vertigokontoret från Krukmakarbacken och in i Sodoms mage:


Snart kommer det bilder från själva premiärdagen.

Fiket är kärlek.

2 kommentarer:

  1. vi på Tabacen7 april 2010 02:43

    Vem vill sitta i det där instängda och mörka rummet. Inte särskilt mysigt.

    SvaraRadera
  2. jag vill sitta! OCh slippa se dig vore bra.

    SvaraRadera